Sterke Kanten Challenge

Aan de slag met sterke kanten in jouw bedrijf!

Iedereen heeft positieve eigenschappen, maar niet iedereen gebruikt die sterke kanten op het werk. Onderzoek wijst uit dat het gebruik maken van je sterke kanten helpt om beter om te gaan met stress, beter te presteren en met meer plezier en bevlogenheid je werk te doen.

Wil jij dat jouw organisatie ook aan de slag gaat met sterke kanten? Goed nieuws! De NSvP, een stichting die wetenschappelijk onderzoek op het gebied van mens en werk willen verbinden met toepassingen in de praktijk, heeft drie Strengths Challenges waarmee ze subsidie verstrekken aan organisaties die zich inzetten om sterke kanten van medewerkers te ontwikkelen.

Wij van het Bureau voor Positieve Psychologie werken hier graag aan mee. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling en uitvoer van sterke kanten-interventies, het faciliteren van teamontwikkeling of advisering op het gebied van sterke kanten in HR. De challenges richten zich alle drie op het werken met sterke kanten.

De drie subsidiemogelijkheden en wat BvPP kan doen:

  1. Exploratie & awareness: met 5 of meer organisaties vorm je een leernetwerk rondom het thema sterke kanten die 5 keer of vaker samenkomen. BvPP kan de leerbijeenkomsten faciliteren en workshops en training geven over werken met sterke kanten in arbeid en organisatie.
  2. Ontwikkelen & experimenteren: binnen jouw organisatie gaat HR écht aan de slag met het sturen op de sterke kanten van medewerkers. BvPP helpt graag mee met de ontwikkeling en uitvoer, bijvoorbeeld met ons Sterke Kantenkaartspel, in teamtrainingen of door de HR-cyclus tegen het licht te houden.
  3. Onderzoek & evaluatie: is HR in jouw organisatie al bezig met sterke kanten? Professionaliseer deze aanpak én onderzoek hoe goed het werk. BvPP ondersteunt in het krachtgericht evalueren en ontwikkelen van de aanpak. We zetten ook graag ons wetenschappelijke netwerk in voor gedegen praktijkonderzoek.

Interesse? Wat je moet doen:

15 mei is de deadline voor de voorlopige inschrijving. Hiervoor is een korte beschrijving en een globale begroting nodig. Na de voorlopige aanmelding volgen mogelijkerwijs contact, verzoek tot meer informatie en een definitieve subsidieaanvraag.
Heb je interesse en wil je dat wij jullie helpen? Neem dan snel contact op via info@bureauvoorpositievepsychologie.nl. We spreken op korte termijn af om samen een voorlopig plan op te zetten.

Over Bureau voor Positieve Psychologie

BvPP is opgericht in 2016 door drie bevlogen professionals. Ze leiden trainers, coaches en HR-professionals op om te werken met positieve psychologie, sterke kanten, psychologisch kapitaal en bevlogenheid. Daarnaast helpen ze organisaties om te werken aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van teams en medewerkers.

Sabine Mur (registerpsycholoog NIP A&O) is een ervaren trainer en adviseur. Ze begeleidt organisaties, teams en professionals naar meer werkplezier en energie, betere samenwerking en prestaties. Dit doet zij met training of team-coaching, gebaseerd op positieve psychologie.

Marjolijn Punt (registerpsycholoog NIP A&O) coacht professionals bij het vergroten van hun energie en mentale veerkracht. Ze heeft veel effectieve vitaliteit-programma’s ontwikkeld voor grote dienstverleners, zoals de Rabobank en Achmea.

Matthijs Steeneveld (psycholoog NIP) traint professionals en teams op basis van appreciative inquiry, sterke kanten en mindfulness. Hij is auteur van het boek Optimisme, Hoop, Veerkracht, Zelfvertrouwen (Boom, 2017) over psychologisch kapitaal en is redactielid bij het Tijdschrift Positieve Psychologie.