Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

Confucius

Het Bureau voor werk en levenskunst leert mensen het beste uit zichzelf te halen. We helpen je ontdekken hoe je jouw energie optimaliseert en in balans blijft in een wereld die steeds sneller gaat en waarin we nooit meer ‘uit’ staan. Je leert wat jouw sterke kanten zijn en hoe je daar gebruik van maakt om gelukkig en positief in het leven te staan. En hoe je krachtige keuzes maakt om jouw ambities waar te maken en te doen wat jij echt belangrijk vindt in je leven.

Onze aanpak is positief psychologisch, richt zich op het versterken van kracht en doen wat werkt. Op het ontwikkelen van vertrouwen in je eigen vermogen om een gewenst resultaat neer te zetten en reëel en positief te blijven als dingen anders lopen dan je graag zou willen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die positief denken een positiever zelfbeeld hebben, beter presteren en beter tegen stress kunnen!’

We werken individueel of in kleine groepen met praktische oefeningen en opdrachten waar je direct mee aan de slag gaat. Vanuit een waarderende, nieuwsgierige en oplossingsgerichte benadering. Gecombineerd met yoga en meditatietechnieken om harmonie, stilte en rust te ervaren en met een online training (PsyFitter) om zelf te oefenen in:

Positief blijven

Ons goed voelen willen we natuurlijk allemaal! Als je je goed voelt kun je namelijk beter omgaan met stress, word je minder snel ziek en los je conflicten sneller op. Het goede nieuws is dat je zelf invloed hebt op de mate waarin je je goed voelt en positieve gevoelens ervaart. Je goed voelen is dus iets wat je met oefening kunt leren!

Optimistisch denken

Positief denken wil niet zeggen dat je altijd alles positief bekijkt, maar dat je reëel en positief blijft als dingen niet zo lopen zoals je graag zou willen. Als je positief denkt ben je in staat om verschillende kanten van de realiteit te zien en kies je ervoor om de werkelijkheid positief te interpreteren. Je kunt de wereld immers niet veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat! Uit onderzoek blijkt dat mensen die positief denken een positiever zelfbeeld hebben, beter presteren en beter tegen stress kunnen!

Richting geven

Weten wat jouw doel is in dit leven en wat je waardevol vindt kan je mentale conditie aanzienlijk verhogen. Hierdoor geef je zelf richting aan je leven en voorkom je dat anderen of toevallige omstandigheden je leven bepalen. Maar wat telt nu echt voor jou in het leven? En hoe kom je erachter wat jouw doelen zijn?

Grip houden

Iedereen krijgt met stress of problemen te maken. Sommige problemen kun je zelf actief aanpakken, op andere heb je weinig tot geen invloed. Om grip op je leven te krijgen is het is belangrijk om je te richten op de oplosbare problemen en op problemen die belangrijk voor je zijn. Door deze aan te pakken krijg je meer zelfvertrouwen en energie. Je voelt immers dat jij de touwtjes (weer) in handen hebt!

Investeren in relaties

Een positieve relatie is een relatie waarin je jezelf kan zijn met al jouw positieve en negatieve eigenschappen, en waarin je ook de ander waardeert met al zijn/haar positieve en negatieve eigenschappen. Dit geldt voor alle soorten van sociale relaties: in familie, vriendschappen, werk, liefde en huwelijk. Het is niet altijd gemakkelijk om aan een positieve relatie te werken, maar het levert veel op! Positieve relaties vormen namelijk een belangrijke bron van steun, plezier, welbevinden en persoonlijke groei. Als je wilt werken aan positieve relaties, moet je beginnen bij jezelf. Je hebt immers de meeste invloed op je eigen gedrag en minder op dat van anderen.

Leven in het hier en nu

Leven in het hier en nu is leven met aandacht. Dat wil zeggen dat je bewust aanwezig bent bij dat wat je ervaart en doet in het nu, zonder te oordelen. Je staat toe wat er is op dit moment. Dit betekent niet dat je altijd gelukkig bent maar wel dat je intenser leeft, meer grip hebt op je leven, gemakkelijker kunt loslaten en meer kan genieten van kleine dingen. Kortom leven met aandacht kan leiden tot een bevredigender leven en het ervaren van meer vrijheid. En het goede nieuws: leven met aandacht kun je leren!

Heb je vragen of wil je meer weten? Ik vertel je graag over onze aanpak. Stuur een e-mail naar Marjolijn Punt.