Leergang Positieve Psychologie

Leer als coach, trainer of HR-medewerker gebruik te maken van positieve psychologie om mensen te laten floreren en ontwikkelen. Vergroot de veerkracht, stimuleer het gebruik van talent en sterke kanten én zorg voor bevlogen en gelukkige mensen.

De leergang Positieve Psychologie leert coaches, trainers, psychologen en HR-professionals het beste uit hun coachees en trainees te halen. Je leert werken met inzichten en technieken die hun waarde hebben bewezen in onderzoek en praktijk. We gaan aan de slag met de theoretische onderbouwing. Daarbij is er vooral veel aandacht voor het oefenen met verschillende positief-psychologische interventies. Je leert hoe je mensen kunt helpen richten op datgene wat ze wél willen en op het ontwikkelen van hun sterke kanten in hun werk en loopbaan.

Over de leergang

De leergang bestaat uit 6 dagen. Je leert werken met oplossingsgerichte gespreksvoering, appreciative inquiry, ACT, sterke kanten en psychologisch kapitaal. Er is accreditatie toegekend door het NIP (80 punten voor register Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP en Arbeids- en Gezondheidspsycholoog NIP).

Per 31 augustus 2018 zijn aan de opleiding Leergang Positieve Psychologie 36 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl. Heb je interesse in andere accreditaties? Neem dan contact op, we helpen je graag verder.

Aanmelden en data

De data voor de volgende leergangen (Utrecht, 9:00 tot 17:00). Onze vaste locatie Instock Utrecht is eenvoudig te bereiken. Met bus 28 (elke 8 minuten) vanaf Utrecht Centraal Station ben je hier in 5 minuten.

Leergang 6 (vrijdagen): 3 mei, 7 juni, 28 juni, 20 september, 25 oktober, 15 november 2019 (locatie Instock, Utrecht).

Leergang 7 (donderdagen): 29 augustus, 19 september, 10 oktober, 7 november, 28 november, 19 december 2019 (locatie Instock, Utrecht).

Binnenkort plannen we nieuwe data voor de leergang. Wil je een berichtje krijgen, mail naar matthijs@bureauvoorpositievepsychologie.nl.

De investering bedraagt € 1950,- excl. btw (NIP-leden en NOBCO-leden krijgen 10% korting). Dit is inclusief materialen.

Aanmelden? Mail ons op matthijs@bureauvoorpositievepsychologie.nl

Meer weten? Lees hier het hele programma van de Leergang Positieve Psychologie.

Wat is positieve psychologie?

Positieve psychologie is de wetenschap en praktijk van welbevinden, optimaal functioneren, bevlogenheid, sterke kanten en meer. Het wordt effectief toegepast voor duurzame inzetbaarheid, veerkracht, omgaan met stress, benutten van talent en motivatie. Hier lees je meer over positieve psychologie.

Over de trainers

Marjolijn Punt is arbeids- en organisatiepsycholoog en heeft onder andere de populaire leergang Vitale mensen in Vitale organisaties mede-ontwikkeld en verzorgd.

Sabine Mur is sociaal- en organisatiepsycholoog. Door training en team-coaching vergroot zij vitaliteit en bevlogenheid in organisaties.

Matthijs Steeneveld is mindfulnesstrainer en psycholoog. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie.

Neem contact op

Heb je interesse in de Leergang Positieve Psychologie of heb je nog een vraag? Of wil je je direct aanmelden? Mail naar info@bureauvoorpositievepsychologie.nl.

De data van de al lopende leergang 5 zijn als volgt: 17 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei en 6 juni (locatie Instock, Utrecht).