Over mij

Marjolijn Punt

Psycholoog
|
Coach
|
Trainer

Ik werk met een positieve en op kracht gerichte aanpak, ongedwongen en praktisch. Yoga en meditatietechnieken gebruik ik om energie te laten stromen, (emotionele) balans te herstellen, psychologische flexibiliteit te ontwikkelen, meer rust en ontspanning te vinden en met een frisse kijk in het leven te staan. Mijn begeleiding is gebaseerd op een jarenlange ervaring als psycholoog, coach, trainer, yoga en meditatiedocent.

Hoe ik werk

Positief blijven

Ons gelukkig voelen willen we natuurlijk allemaal! Het goede nieuws is dat je zelf invloed hebt op de mate waarin je je goed voelt en positieve gevoelens ervaart.

Richting geven

Weten wat jouw doel is in dit leven en wat je waardevol vindt kan je mentale conditie aanzienlijk verhogen. Maar wat telt nu echt voor jou in het leven? En hoe kom je erachter wat jouw doelen zijn?

Meditatie

Leven in het hier en nu is leven met aandacht. Leven met aandacht kan leiden tot een gelukkiger en betekenisvoller leven en het ervaren van meer vrijheid. En leven met aandacht kun je leren!

Plan een afspraak

Op het strand of op kantoor

Nare ervaringen doen pijn net zoals het stoten van je teen pijn doet. Je kunt dit niet voorkomen net zo min als je fysieke pijn kunt voorkomen. Jouw ervaring vertelt je lessen over wie je denkt te zijn. Wat je ermee doet is aangeleerd gedrag. Dit gedrag ontstaat doordat je gedachten, gevoelens, herinneringen en fysieke ervaringen aan elkaar linkt. 

In de loop van je leven leg je steeds meer verbindingen waardoor er complexe patronen ontstaan. Als deze verbindingen zijn gemaakt kun je ze niet afleren of herinneringen en storende gedachten uitwissen. 

Met behulp van Yoga. based Acceptance & Commitment training help ik je jouw reactiepatronen bij pijnlijke persoonlijke ervaringen te observeren. En het effect van die patronen op de korte- en langere termijn te ontdekken. 

We maken samen jouw levensplan aan de hand van de vraag; wie en wat het belangrijkst voor je is? We onderzoeken wat pijn doet en in de weg staat om toe te werken naar wie of wat het belangrijkst voor je is. We identificeren wat je doet om pijnlijke ervaringen te ontvluchten, te vermijden of er controle over te houden en je leert wat je doet of kunt doen om meer naar jouw waarden te leven. 

Meer informatie over de locaties

Je bent welkom in zowel mijn kantoor als mijn strandhuisje voor een luchtig gesprek. 

Even uitwaaien

Het strand

De zon en buitenlucht maakt energieker en geeft een beter humeur. Wandelen brengt je letterlijk in beweging. De ruimte stimuleert creativiteit en verruimt je blik. De perfecte plek voor een luchtig of diepgravender gesprek. 

Een rustig gesprek

Het kantoor

Wil je liever op mijn kantoor in gesprek? In alle rust aan de slag met aandacht voor wat er op dit moment werkelijk belangrijk voor je is? Dat is uiteraard ook mogelijk.